Airco

UW AIRCO AAN IN DE WINTER ?
HOE EN WANNEER TE GEBRUIKEN ?

airco_girlEen airconditioning kan in alle jaargetijden gebruikt worden. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is de installatie namelijk niet alleen bedoeld om de interieurtemperatuur te verlagen, maar vooral om de lucht de conditioneren. Hieronder wordt, naast temperatuurregeling, ook verstaan het regelen van de luchtvochtigheid. Een hoge luchtvochtigheid openbaart zich door een benauwd en onprettig gevoel. Bovendien kan dit beslagen ramen tot gevolg hebben, hetgeen de veiligheid niet ten goede komt. Met een ingeschakelde airconditioning heeft u hier geen last van. Deze is namelijk altijd te gebruiken in combinatie met de verwarming, zodat u zelf de gewenste temperatuur in kunt stellen. Hierdoor beschikt u over de mogelijkheid om in de zomer te kiezen voor koude, droge lucht en in de winter voor verwarmde, droge lucht.

 

ONDERHOUD 
Als een airconditioninginstallatie gedurende lange tijd niet gebruikt wordt, zal het koudemiddel  langzaam uit de installatie verdwijnen. Dit wordt vooral veroorzaakt doordat de afdichtingen niet gesmeerd worden tijdens stilstand. Het ontbreken van voldoende koudemiddel is de meest voorkomende storing die in het voorjaar optreedt. Dit kunt u voorkomen door de airco regelmatig te gebruiken, minimaal 1 keer per maand gedurende 30 minuten. Hiernaast adviseren wij om jaarlijks in het voorjaar uw airconditioning te laten controleren op een goede werking. Uw auto heeft regelmatig onderhoud nodig;  Uw airconditioning ook!!
Wij hopen  u met deze informatie op weg te helpen met een beter gebruik van uw airco. En als dat even niet lukt, u toch het hoofd koel kan houden en ons een bezoekje brengt.